Synagoge Buren
Esther van Keulen (keramiek) en Yvonne Broeren (schilderijen en vilt).
Van vrijdag 21 tot en met zondag 23 oktober 2022 in de Synagoge van Buren. Dagelijks te bezoeken van 11 tot 17 uur. Adres: Kniphoek 14 – 4116 BX – Buren (Gld).
Verstilde verhalen
Hannah Blom (beelden), K studio (recycle design), Esther van Keulen (keramiek) Emilie Lindenbergh (schilderijen) en Kaat Stieber (fotokunst)
Op zaterdag 27 en zondag 28 augustus 2022 in Het Weefhuis te Zaandijk. Zie de video hieronder voor een impressie (met dank aan Kaat Stieber):
Over de kunstenaars:
Hannah Blom
Hannah maakt beelden die verrassen, prikkelen, zoeken en spelen. Zowel figuratief als abstract wordt er gezocht naar een spannende en niet voor de hand liggende vormentaal. Lassend, lijmend, naaiend en knopend zoekt zij haar weg de ruimte in. Ook nadat een beeld klaar is, moet het vragen oproepen en een open ruimte creëren voor de waarnemer. Ruimte om te spelen én mee te spelen.
K studio
Kien maakt recycle design. De achterliggende gedachte is: ‘hergebruik’, het thema: ‘natuur’. Oude kastjes worden volledig kaal geschuurd. De poten worden vervangen door takken. De kastjes (steltlopers) lijken zo weg te kunnen wandelen, omdat er met het evenwicht is gespeeld. De combinatie van de grillige, ruige takken met de keurig geschaafde kastjes is verrassend dynamisch. Door deze dynamiek komen de steltlopers tot leven. Er ontstaan karakters die uitdagen, verlegen zijn, wulps soms, stoer of brutaal. Hun namen zijn ontleend aan overeenkomende karakters uit de werken van Shakespeare, om de unieke aard van de objecten te benadrukken. De lades worden bekleed met prenten uit oude kunstboeken. Hoewel de steltlopers breekbaar en frêle ogen, zijn ze stabiel en gebruiksvriendelijk.
Esther van Keulen
Esther maakt unica: handgevormde schalen, vazen en objecten waarvoor zij zich laat inspireren door vormen, kleuren en texturen uit de natuur, met een voorliefde voor het strand. Haar keramiek valt op door de organische vormgeving, het subtiele kleurgebruik en de eigenheid van de glazuren. Deze glazuren ontwikkelt ze vrijwel allemaal zelf.
Emilie Lindenbergh
Emilie laat zich inspireren door licht en ruimte, zowel binnen als buiten. In ruimte is sfeer voelbaar. Het kunnen echo’s uit het verleden zijn, datgene wat nu speelt kan zichtbaar zijn, maar ook de verwachting naar wat komen gaat. Ze werkt met acrylverf in dunne lagen, met vlek en schets. Het werk nodigt u uit deel te nemen aan wat er op het doek gebeurt. Haar werk hangt bij particulieren in Nederland, New York en Washington DC.
Kaat Stieber
Elke foto die Kaat maakt, is een verbeelding van verhalen in haar hoofd, waar verleden, heden en surrealisme samenkomen. Hierin proef je haar Nederlandse identiteit, haar voorliefde voor de oude Hollandse meesters en haar jarenlange ervaring in de theaterwereld. Elke foto bouwt zij haast schilderachtig op, waarbij ze zelf handmatig
kostuum, decors en achtergronden maakt. Zoals Kaat zelf zegt: “Wie niet droomt, is geen realist”.