Gastexposanten

Kaat Stieber (fotokunst) en Anna Müller (objecten)

Van 13 maart tot en met 19 april 2020 bij Kunst in Bilt

Elke foto die Kaat Stieber maakt, is een verbeelding van verhalen in haar hoofd waar verleden, heden en surrealisme samenkomen. Hierin proef je haar Nederlandse identiteit, haar voorliefde voor de oude Hollandse meesters en haar jarenlange ervaring in de theaterwereld. Elke foto bouwt zij haast schilderachtig op, waarbij ze zelf handmatig kostuums, decors en achtergronden maakt. Zoals Kaat zelf zegt: “Wie niet droomt, is geen realist.”

Dit jaar won Kaat de “Grote Paul Award 2020” voor haar complete oeuvre.

www.kaatstieber.com

Kinderen kunnen helemaal in beslag worden genomen door een steentje dat ze ergens hebben gevonden. Bij het volwassen worden lijken we die verwondering te verliezen; we zien de natuur als iets vanzelfsprekends.
Anna Müller is zich altijd blijven verwonderen. Zwervend door velden, bossen en uiterwaarden worden de juiste materialen gevonden om deze verwondering opnieuw vorm te geven. Door het aanbrengen van een nieuw evenwicht in ritme en herhaling wordt zij weer tot een beleving.

www.annamuller.nl

Sophia de Vries

Van 31 januari tot en met 8 maart 2020 bij Kunst in Bilt

De beelden van Sophia de Vries zijn gemaakt van staal. Sophia last of smeedt haar beelden, en werkt het verder af met koperslag en roet. Het groene patina ontstaat door een bewerking met verschillende zuren.

Haar inspiratie haalt ze uit het landschap van bijvoorbeeld IJsland, Slowakije en Polen. Vervallen gebouwen, eenzame huizen, hutjes en bomen.

Sophia is op zoek naar monumentaliteit, kleine werken worden groot, nemen een ruimte in. Het harde lijnenspel en de duidelijke vorm van het staal werken daaraan mee.

Opleiding: Kunstacademie Constantijn Huyghens Kampen 1988-1993
Richting Monumentale vormgeving (docenten Onno Boekhoudt, Ruudt Peters)

www.sophiadevries.nl

Iris van Haaren

Van 11 januari tot en met 30 januari 2020 bij Kunst in Bilt

Kunstenares Iris van Haaren spreekt – in schilderijen en in poëtische teksten – over haar mystieke ervaringen die ze vanaf haar twaalfde beleefde. Het gaat over een onleefbaar licht dat zich in haar manifesteert en haar de boodschap brengt: ‘niemand is verloren’. Zij heeft gezien dat in de ogenschijnlijke chaos van het leven een enorme orde en structuur aanwezig zijn die misschien wel zicht geven op een leven na de dood.

Haar creatieve geest en innerlijke drang om te scheppen en om iets te vertellen van wat ze ervaart en voelt, heeft ze nu de ruimte gegeven om te schrijven en te schilderen. Ze omschrijft zichzelf als iemand met de voeten op de aarde en haar hoofd in de hemel.

www.irisvanhaaren.nl

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.