Gastexposanten

Kaat Stieber (fotokunst) en Sacha Wendt (2D tassen)

Van 1 mei tot en met 11 juni 2020 bij Kunst in Bilt

Veel belangstelling was er voor de prachtige fotokunst van Kaat Stieber de afgelopen expositie. Haar foto’s maakten grote indruk op onze bezoekers. En veel werken hebben inmiddels een nieuw huis gevonden! 
Het is de verbeelding van verhalen in haar hoofd waar verleden, heden en surrealisme samenkomen, wat bezoekers zo treft. Ze vertelt op beeld wat in haar hoofd opkomt. ‘Want zolang iets alleen maar in je hoofd zit, bestaat het niet. Deze beelden en fantasieën vertaal ik naar stillevens die een verhaal vertellen. Ik ben pas tevreden als het beeld daadwerkelijk overeenkomt met wat ik aanvankelijk in mijn hoofd had’, aldus Kaat.

Wij zijn dan ook blij dat Kaat nog een periode bij ons komt exposeren met nieuw werk.

www.kaatstieber.com

Sacha Wendt is al vanaf jongs af aan gefascineerd door textiel en kleding. Op de modevakschool wilde ze vooral bijzondere vormen, technisch draagbaar kunnen maken. Ze werkt voor en met vele opdrachtgevers zoals kostuumontwerpers, stylisten, reclame of ontwerpbureaus en architecten. Daarnaast is ze druk bezig met haar eigen tassenlabel die ze onder haar eigen naam; Sacha Wendt op de markt brengt.

Haar talent ligt in het vertalen van een idee naar een constructief product, uiteraard in relatie met textiel. Vele vormen heeft ze van leer of ander materiaal tot tas gekregen. Iedere tas is dan ook een unica of een kunstwerk op zich. 

Bij haar tassenlijn 2D verwerkt ze nostalgische tasmodellen op een kleurrijke wijze. Door de bijzondere tweedimensionale vertaling, lijken de tassen uit een strip herrezen. Het is een optisch grapje zonder dat de functie als tas wordt aangetast. 

www.sachawendt.nl 

Kaat Stieber (fotokunst) en Anna Müller (objecten)

Van 13 maart tot en met 19 april 2020 bij Kunst in Bilt

Elke foto die Kaat Stieber maakt, is een verbeelding van verhalen in haar hoofd waar verleden, heden en surrealisme samenkomen. Hierin proef je haar Nederlandse identiteit, haar voorliefde voor de oude Hollandse meesters en haar jarenlange ervaring in de theaterwereld. Elke foto bouwt zij haast schilderachtig op, waarbij ze zelf handmatig kostuums, decors en achtergronden maakt. Zoals Kaat zelf zegt: “Wie niet droomt, is geen realist.”

Dit jaar won Kaat de “Grote Paul Award 2020” voor haar complete oeuvre. Deze prijs is sinds 2002 een toonaangevende onderscheiding in de Nederlandse fotografie.

www.kaatstieber.com

Kinderen kunnen helemaal in beslag worden genomen door een steentje dat ze ergens hebben gevonden. Bij het volwassen worden lijken we die verwondering te verliezen; we zien de natuur als iets vanzelfsprekends.
Anna Müller is zich altijd blijven verwonderen. Zwervend door velden, bossen en uiterwaarden worden de juiste materialen gevonden om deze verwondering opnieuw vorm te geven. Door het aanbrengen van een nieuw evenwicht in ritme en herhaling wordt zij weer tot een beleving.

www.annamuller.nl

Sophia de Vries

Van 31 januari tot en met 8 maart 2020 bij Kunst in Bilt

De beelden van Sophia de Vries zijn gemaakt van staal. Sophia last of smeedt haar beelden, en werkt het verder af met koperslag en roet. Het groene patina ontstaat door een bewerking met verschillende zuren.

Haar inspiratie haalt ze uit het landschap van bijvoorbeeld IJsland, Slowakije en Polen. Vervallen gebouwen, eenzame huizen, hutjes en bomen.

Sophia is op zoek naar monumentaliteit, kleine werken worden groot, nemen een ruimte in. Het harde lijnenspel en de duidelijke vorm van het staal werken daaraan mee.

Opleiding: Kunstacademie Constantijn Huyghens Kampen 1988-1993
Richting Monumentale vormgeving (docenten Onno Boekhoudt, Ruudt Peters)

www.sophiadevries.nl

Iris van Haaren

Van 11 januari tot en met 30 januari 2020 bij Kunst in Bilt

Kunstenares Iris van Haaren spreekt – in schilderijen en in poëtische teksten – over haar mystieke ervaringen die ze vanaf haar twaalfde beleefde. Het gaat over een onleefbaar licht dat zich in haar manifesteert en haar de boodschap brengt: ‘niemand is verloren’. Zij heeft gezien dat in de ogenschijnlijke chaos van het leven een enorme orde en structuur aanwezig zijn die misschien wel zicht geven op een leven na de dood.

Haar creatieve geest en innerlijke drang om te scheppen en om iets te vertellen van wat ze ervaart en voelt, heeft ze nu de ruimte gegeven om te schrijven en te schilderen. Ze omschrijft zichzelf als iemand met de voeten op de aarde en haar hoofd in de hemel.

www.irisvanhaaren.nl

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.