Ontstaan

Kunst in Bilt is eind 2019 opgericht door Esther van Keulen (keramiek) en Ellen van der Wal (schilderijen).

Destijds zijn we Kunst in Bilt begonnen vanuit het sterke gevoel een sfeervolle expositieruimte te creëren met onze eigen kunst en die van anderen: ‘a little heaven of art and serenity’. Zonder winstoogmerk hebben we onze droom gevolgd. Het grootste compliment dat je ons kon geven was dat je onze ruimte als een baken van rust, schoonheid en inspiratie hebt ervaren.

Helaas hebben we onze expositieruimte moeten opgeven. Maar, alleen of samen met andere kunstenaars zullen we, op de ons kenmerkende wijze, op locatie blijven exposeren. Want kunst is en blijft onze passie!

Esther van Keulen

Vanuit haar atelier in Bilthoven maakt Esther van Keulen handgevormde schalen, vazen en objecten geïnspireerd door vormen, kleuren en texturen uit de natuur, met een voorliefde voor het strand. Haar keramiek valt op door de organische vormgeving, het subtiele kleurgebruik en de eigenheid van de glazuren.

Esther: “Een gevonden schelp kan mij inspireren tot het maken van een schaal. Ik werk intuïtief, de vorm ontstaat onder mijn handen. Vorm is belangrijk voor me, maar op de huidafwerking/deklaag ligt mijn focus. Glazuur is eigenlijk het onderwerp van mijn werk geworden. Mijn glazuren ontwikkel ik bijna allemaal zelf. In de kennis die dat vraagt zit voor mij ook de uitdaging en de magie die het werken met klei zo aantrekkelijk voor mij maakt.”

Esther volgde haar opleiding aan de Nederlandse Keramiekopleiding te Gouda.

www.atelierevk.nl

Ellen van der Wal

Het hoofdthema van het werk van Ellen van der Wal (1967) is verbinding. Niet alleen verbinding van acrylverf en lagen medium die haar werk diepte en een heel eigen uitstraling geven maar ook de verbinding van het materiaal met haar verbeelding.

Grote inspiratie van haar verbeelding is de verwondering over hoe mensen in deze wereld het leven inrichten. Met of zonder elkaar, uiteindelijk is er ook hier steeds weer de zoektocht naar verbinding. Verbinding die naar haar overtuiging afhankelijk is van de mate waarin wij ons open durven stellen voor anderen en de omgeving.

Niet alleen in haar werk, maar ook in haar workshops intuïtief schilderen komt dit sterk naar voren. Je overgeven aan datgene wat spontaan op het doek komt leidt tot bewustwording van de verbinding die je voelt met alles om je heen en wordt daarmee tot een bevrijdende ervaring.

Ellen volgde haar opleiding bij Artez hogeschool voor de kunsten te Arnhem.

atelierdeverbinding.nl

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.